Günlük planlamanızı yapın.
Günlük programınızı belirleyerek çalışma saatlerinizi sınırlandırabilirsiniz.
Aşırı iş yükünden kaçınmalısınız.
Çalışma ve ev ortamının iç içe geçmesi, sınırların ve molaların belirsizleşmesine yol açabilir. Ne kadar çalıştığınıza ne sonuçlar elde ettiğinize daha fazla odaklanmak için yöneticinizle ve ekibinizle iletişimde olmalısınız. Böyle zamanlarda çok çalışmaktan ziyade akıllı çalışmak daha önemlidir.
Takım arkadaşlarınızla iletişim halinde olmalısınız.
Evden çalışırken, yüz yüze iletişim sınırlıdır. Bu, ofiste yaptığımız kısa konuşmalar, beden dili ve jest kullanımıyla yakaladığımız etkin iletişimin daha az olması anlamına gelir. Günlük veya haftalık kısa toplantılar planlayarak iş arkadaşlarınızla daha sağlıklı iletişim kurabilirsiniz.
Konsantrasyonunuzu arttıracak bir ortam hazırlayın.
Çalışırken dinleyebileceğiniz müzik listeleri hazırlayabilirsiniz.
Rutinlerinizi bozmayın.
Her gün işe gidermiş gibi belirli bir saatte uyanmak ve çalışma kıyafetlerinizi giymek daha profesyonel ve motivasyonlu hissetmenize yardımcı olacaktır.
Hareket etmeyi ihmal etmeyin.
Evin içinde yürüyüş yapmak zihinsel sağlığınızı ve genel üretkenliğinizi olumlu etkileyeceğinden mola saatinizi yürüyerek değerlendirebilirsiniz.
Rahat edebileceğiniz bir çalışma ortamı hazırlayın.
Çalışma alanınızı sevdiğiniz objeler veya bitki ve çiçekler ile dekore ederek daha sıcak bir ortam oluşturabilirsiniz.
Sabırlı olun.
Sabır geliştirmek ve ifade etmek sizi daha iyi bir lider yapabilir ve aynı zamanda değişim karşısında gelişmenize de yardımcı olacaktır.
Dilan AYHAN
Psikolog ve İK Profesyoneli